Дослідження когнітивних сервісів для пошукової оптимізації сайтів - Бакланов, Олексій Миколайович; Безкоровайний, Володимир Валентинович; Колесник, Людмила Володимирівна; Baklanov, Oleksii; Bezkorovainyi, Volodymyr (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Визначено завдання та здійснено експериментальне дослідження ефективності використання методів машинного навчання для побудови моделей автоматичної класифікації вебсторінок за ступенем адаптації до рекомендацій пошукової оптимізації SEO. Результати дослідження підходів та методів машинного навчання створюють засади для підвищення ефективності роботи пошукових систем. Вони можуть бути використані під час розроблення автоматизованого програмного забезпечення для підтримки роботи SEO в технологіях проведення аудиту для виявлення вебсторінок, які потребують оптимізації, та спамсторінок.
Studying cognitive services for websites search engine optimization
Keywords: ключове слово; когнітивний сервіс; машинне навчання; пошукова оптимізація; штучний інтелект; keyword; cognitive service; machine learning; search engine optimization; artificial intelligence; 004.89: 004.048; 10.30977/BUL.2219-5548.2022.97.0.7