Технологія та організація ремонту і експлуатаційного утримання автомобільної дороги Софіївка – Драбів на ділянці км 12+000 ‒ км 32+000 в Черкаській області - Бобошко, Антон Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі наведена об’єктивна оцінка транспортно-експлуатаційного стану ділянки автомобільної дороги за показниками експлуатаційної якості. Запропоновані заходи спрямовані на підвищення транспортно-експлуатаційного стану ділянки дороги. Обґрунтовано система заходів щодо експлуатаційного утримання і ремонтних робіт, визначені об'єми робіт з ремонтів. Розроблені технології робіт з весняного, літнього, осіннього та зимового утримання дороги, ліквідації вибоїн та тріщин на дорожньому покритті та поточного ремонту.
Keywords: Мережа автомобільних шляхів є невід’ємною складовою частиною автомобільно-дорожнього комплексу України. Від транспортно-експлуатаційного стану доріг у значній мірі залежать середня швидкість транспортних потоків; витрати на перевезення вантажів і пасажирів; збитки від дорожньо-транспортних пригод та витрати паливо-мастичних матеріалів.; автомобільна дорога; експлуатація; експлуатаційне утримання; дорожнє покриття; дорожній одяг; технологія й організація робіт