Розробка технології виробництва асфальтобетонних сумішей на асфальтобетонному заводі, що реконструюється для влаштування асфальтобетонних покриттів підвищеної водостійкості - Бєлєнцов, Сергій (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі одержані самостійні навички розробки технології виготовлення сучасних дорожньо-будівельних матеріалів підвищеної водостійкості, а саме розробка технології виготовлення асфальтобетонних сумішей на асфальтобетонному заводі в м. Здолбунів, Рівненської області на бітумах, модифікованих адгезійною добавкою Wetfix BE. А також в роботі розглянуто питання підвищення водостійкості асфальтобетонів за рахунок використання поверхнево-активних речових, виконанні розрахунки параметрів складів сировинних матеріалів на заводі, розроблена технологічна схема модифікації нафтового бітуму адгезійною добавкою, розроблено заходи з охорони праці, охорони навколишнього середовища, та виконані економічні розрахунки приготування асфальтобетонних сумішей.
Keywords: асфальтобетонна суміш; асфальтобетон; бітум; пар; водостійкість; технологія виготовлення