Підйомний механізм для заміни опорних частин та підферменників в малих залізобетонних мостах - Кіслов, Олександр Григорович; Краснов, Сергій Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Підйомний механізм для заміни опорних частин та підферменників в малих залізобетонних мостах складається з основного несучого елемента у вигляді металоконструкції з двох зварених швелерів, встановлених на опори з дерев'яних щитів та закріплених стальними шпильками до балок прогонової будови мосту з можливістю здійснення їх підйому для заміни опорних частин і підферменників за допомогою двох гідравлічних домкратів, які спираються на нерухомі опорні балки.
Keywords: мости; залізобетон; підйомний механізм