Система контролю за траєкторiєю руху транспортного засобу - Леонтьєв, Дмитро Миколайович; Клименко, Валерiй Iванович; Рижих, Леонiд Олександрович; Ломака, Степан Йосифович (My University, 2017)
1. Система контролю за траєкторією руху транспортного засобу, що містить супутниковий навігаційний пристрій, який має антену та курсопокажчик з індикатором і бічним датчиком прискорення, яка відрізняється тим, що система контролю дообладнана блоком обробки вхідної інформації з накопичувальною пам'яттю і модулем для можливості приєднання пересувного комп'ютера, каналами зв'язку з датчиками швидкості обертання автомобільних коліс, датчиком переміщення гальмівної педалі, датчиком переміщення педалі акселерометра, датчиком переміщення педалі зчеплення, датчиком повороту рульового колеса, шістьма датчиками тиску робочого тіла в гальмівній системі транспортного засобу, модулем відео- та аудіофіксації. 2. Система за п. 1, яка відрізняється тим, що курсопокажчик з індикатором має трикоординатний датчик прискорення.
Keywords: автомобiлi, технiчна експлуатацiя; автотранспортнi засоби, експлуатацiя