Пристрiй перетворення кiнетичної енергiї в електричну - Гнатов, Андрiй Вiкторович; Аргун, Щасяна Валiковна; Дзюбенко, Олександр Андрiйович (My University, 2017)
Пристрій генерування електричної енергії з лінійним електрогенератором, що має корпус з натискною кришкою, в якому співвісно розміщені ротор і статор, з можливістю їх відносного поступального переміщення у одній площині, при цьому ротор виконаний з суцільних неодимових магнітів, а як демпферні пружини використовуються плоскі неодимові магніти, що орієнтовані однаковими полюсами до полюсів ротора, однакові кінці обмоток статора з'єднані між собою та виходять до електричного випрямляча, який випрямляє змінний струм та заряджає ємнісний нагромаджувач - іоністор, який через діод заряджає акумуляторну батарею, що через вимикач підключається до навантаження, який відрізняється тим, що в натискну кришку корпусу вмонтовано п'єзоелектричні елементи, виводи яких через електричний випрямляч під'єднані до акумуляторної батареї.
Keywords: електричнi машини