Визначення оптимальних параметрiв навантаження для ефективної роботи кремнiєвих сонячних батарей - Гнатов, А. В.; Аргун, Щ. В.; Дзюбенко, О. А.; Гнатов, А. В.; Аргун, Щ. В.; Дзюбенко, А. А.; Hnatov, A.; Arhun, Shch.; Dziubenko, O. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2018)
Визначено оптимальні параметри активного навантаження для монокристалічних та полікристалічних сонячних батарей (СБ), що відповідають критерію передачі максимальної потужності в навантаження. Розкрито та проаналізовано класифікацію СБ. Результати експериментальних досліджень подано у вигляді вольт-амперних характеристик та залежності потужності СБ від струму навантаження.
Определение оптимальных параметров нагрузки для эффективной работы кремниевых солнечных батарей
Determination of optimal load parameters for efficient operation of silicon solar battery
Keywords: енергозберігаючі технології; сонячна батарея; сонячний елемент; альтернативні джерела електроенергії; енергія сонця; сонячна панель; энергосберегающие технологии; солнечная батарея; солнечный элемент; альтернативные источники энергии; потребление энергии солнца; солнечная панель; energy-saving technologies; solar battery; solar cell; alternative sources of electricity; solar energy; 629.341