Дослідження психофізіологічного сприйняття водіями засобів інформаційного забезпечення - Бондаренко, Дмитро Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У роботі виконано дослідження щодо обґрунтування відстані установи дорожніх знаків з врахування психофізіологічних особливостей водіїв. Проведено аналіз впливу системи ВАДС на сприйняття водієм засобів інформаційного забезпечення, Виконано дослідження щодо врахування психофізіологічних якостей та реакції сприйняття водіями об’єктів навколишнього середовища, обґрунтовано щільності та відстані встановлення засобів інформаційного забезпечення. Виконано аналіз використання прикладів для реєстрації та оцінки засобів інформаційного забезпечення, розроблені заходи щодо підвищення безпеки дорожнього руху.
Keywords: психофізіологічне сприйняття; навколишнє середовище; темперамент людини; реакція водія; безпека дорожнього руху; дорожні знаки; водій; засоби інформаційного забезпечення