Визначення метрологічних вимог до системи вимірювання об’єму палива в баці дорожньої машини - Перетяченко, Юлія Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В дипломній роботі визначені метрологічні вимоги до системи вимірювання об’єму палива в баці дорожньої машини. Проведений аналіз існуючих систем, що дозволяють проводити вимірювання кількості палива в баці. Побудована структурна схема системи визначення рівня розходу пального двигуном. Розглянуті характеристики гідрооб’ємних та ультразвукових датчиків виміру розходу пального. Розглянуті методи безпосереднього вимірювання рівня палива в баці. Проаналізовані способи встановлення вимірювальної системи в паливну систему транспортного засобу. Обґрунтована розробка мікроконтролерної системи вимірювання кількості палива в баку з фільтрацією керуючих сигналів. Результати дипломної роботи бакалавра можуть бути використані як у навчальному процесі, так і у виробничій діяльності.
Keywords: метрологічні вимоги; гідрооб’ємний датчик; кількість палива; статистичний аналіз; мікроконтролерна система; фільтрація сигналу