Підхід до створення браузерного тривимірного веб-додату за допомогою технології Three.js - Мельник, Сергій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт роботи – браузерний тривимірний веб-додаток, як модель імітації дорожнього руху. Предмет роботи – ефективність технології Three.js при створенні моделі імітації дорожнього руху. Мета роботи – визначення ефективності технології Three.js для можливості створення браузерного тривимірного веб-додатку імітації дорожнього руху. Розглянуто обмеження та можливості використання технології Three.js при створенні тривимірних веб-додатків; наведено основні завдання, функції та технічні вимоги до створення імітаційної моделі у браузері за допомогою технології Three.js; описано процес створення прототипу інтерфейсу імітаційної моделі; розроблено клієнтську частину програми за допомогою Three.js; проведено моніторинг та тестування продуктивності та функціональності моделі; оцінено ефективність Three.js та потенціалу бібліотеки для створення тривимірних веб-додатків; наведено рекомендації щодо модернізації моделі дорожнього руху.
Keywords: мультиплеєрна модель; рендеринг; 3d моделювання; three.js; babylon.js; javascript; webg