Нові технологічні методи захисту поверхонь деталей транспортних і підйомних машин від фретинг-корозії - Тарельник, В’ячеслав Борисович; Думанчук, Михайло Юрійович; Тарельник, Наталія В’ячеславівна; Мікуліна, Марина Олександрівна; Tarelnyk, Viacheslav; Dumanchuk, Mykhailo; Tarelnyk, Natalia; Mikulina, Maryna; Тарельник, Вячеслав Борисович; Думанчук, Михаил Юрьевич; Тарельник, Наталия Вячеславовна; Микулина, Марина Александровна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Розглянуто питання забезпечення надійності та довговічності підйомних, транспортних та дорожньо-будівельних машин шляхом підвищення фретингостійкості різних типів з’єднань деталей. Запропоновано низку конструктивних та технологічних методів для боротьби з фретинговим зношуванням. На базі проведених експерементальних досліджень надано рекомендації щодо технологій підвищення фретингостійкості з’єднань деталей.
New technological methods of protecting the sur-faces of the parts of transport and lifting machines against fretting corrosion
Keywords: фретинг-корозія,; зношування; електроіскрове легування; епіламування; металоплакування; fretting corrosion; wear; electric spark alloying; epilation; metal plating; фреттинг-коррозия; износ; электроискровое легирование; эпиламирование; металлоплакирование; 629.341; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.91.0.86