Модернізація обладнання для приготування цементобетону - Оганесян, Артем Вікторовіч (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У дипломному проекті проведено розрахунок і розробка конструкторської документації щокової дробарки. Об’єктом проектування є щокова дробарка. Пояснювальна записка включає огляд конструкцій сучасного обладнання для приготування цементобетону, вибір основних параметрів, визначення діючих навантажень, розрахунки на міцність вузлів і деталей, проектування основних вузлів приводу, питання охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях, визначення економічної ефективності. Конструкторська документація складається з складальних креслень дробарки, її вузлів, та креслень деталей. В проекті виконана модернізація дробарки шляхом використання механізму регулювання вихідної щілини щічної дробарки з гідравлічним приводом, що дозволяє збільшити продуктивність агрегату за рахунок більш швидкого проведення робіт, але потребує деяких матеріальних витрат. Експлуатація модернізованої щокової дробарки дає економічний ефект 26703 грн/рік за рахунок збільшення продуктивності та більш швидкого проведення регулювальних робіт.
Keywords: дробарка; щебень; кубовідність; параметри