Дослідження процесу взаємодії шини автомобільного колеса з поверхнею дорожнього покриття - Гредасов, Олександр Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Метою магістерської роботи є вдосконалення процесу взаємодії шини автомобільного колеса з поверхнею дорожнього покриття шляхом визначення раціональних параметрів реалізації зчеплення. Об’єкт досліджень – процес взаємодії шини автомобільного колеса з поверхнею дорожнього покриття. Предмет досліджень – параметри реалізації зчеплення при взаємодії шини автомобільного колеса з поверхнею дорожнього покриття. Взаємодія шини автомобільного колеса з поверхнею дорожнього покриття є важливим параметром, який впливає на безпеку дорожнього руху та визначає обставини виникнення дорожньо-транспортних подій в практиці автотехнічних експертиз. Тому дослідження процесу взаємодії шини автомобільного колеса з поверхнею дорожнього покриття є актуальною задачею особливо в умовах постійного вдосконалення технологій виготовлення шин для автомобілів. Результати дипломної роботи можуть бути використані в начальному процесі Харківського національного автомобільно-дорожнього університету (ХНАДУ).
Keywords: поверхня дороги; коефіціент зчеплення; адгезія шини; шина; колесо; взаємодія шини; реалізоване зчеплення