Модернізація баштового крану вантажопідйомністю 11 тон з непідйомною стрілою - Каніщев, Кирило Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єктом дипломного проекту є баштовий кран. Метою даного дипломного проекту є проектування включає баштового крану, яке включає вибір масових і геометричних параметрів, визначення зовнішніх навантажень на кран розрахунок основних механізмів: підйому вантажу, пересування вантажного візка, пересування крана, обертання. Виконано перевірку стійкості крана в робочому й неробочому стані. Виконано економічне обґрунтування проекту. Розглянуто питання охорони праці та безпеки.
Keywords: баштовий кран; візок; поліспаст; башта; непідйомна стріла; стійкість