Проєктування та дослідження трансмісії перспективного тракторного самохідного шасі СШ 26 - Ляшенко, Антон Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Проведено розрахунок основних елементів трансмісії, визначено передаточні числа, силові навантаження та основні параметри агрегатів. Виконано дослідження тягово-динамічних і експлуатаційних показників самохідного шасі, що дозволило оцінити вплив запропонованих конструктивних рішень на ефективність використання потужності двигуна та роботу машини в різних режимах. Практичне значення одержаних результатів полягає у можливості їх використання при проєктуванні та модернізації тракторних самохідних шасі, а також у навчальному та науково-дослідному процесах закладів вищої освіти.
Keywords: енергоефективність; кінематична схема; проєктування; тракторне самохідне шасі; трансмісія; тягово-динамічні характеристики