Методичні вказівки до самостійної роботи : з дисципліни «Управління проєктами» : для здобувачів спеціальностей 051 «Економіка», 076 «Підприємництво та торгівля» - Кирчата, І. М. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Дисципліна «Управління проєктами» належить до циклу професійної підготовки та є важливою складовою формування компетентностей здобувачів спеціальностей 051 «Економіка» і 076 «Підприємництво та торгівля». Вона спрямована на опанування знаннями та навичками організації, планування, контролю та реалізації проєктів у сучасних умовах конкурентного середовища й обмеженості ресурсів. Методичні рекомендації укладені на основі робочої програми дисципліни та містять структурований матеріал за ключовими темами: теоретичні основи управління проєктами, планування змісту, ресурсів, часу і витрат проєкту, управління ризиками, контроль за реалізацією, управління якістю та специфіка інфраструктурних проєктів у транспортній галузі. Подано термінологічні словники, орієнтовний перелік контрольних запитань та тестові завдання для самоконтролю. Видання сприяє розвитку системного мислення, навичок управління проєктним циклом, прийняття управлінських рішень та підготовці студентів до професійної діяльності в умовах сучасного бізнес-середовища. Методичні рекомендації призначені для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальностями 051 «Економіка» та 076 «Підприємництво та торгівля», та можуть бути використані як при самостійній роботі, так і для підготовки до практичних занять.
Keywords: управління проєктами; планування; проєктний цикл; ресурси; витрати; контроль; ризики; якість; інфраструктурні проєкти; project management; planning; project cycle; resources; costs; control; risks; quality; infrastructure projects