Напружений стан пролітної будови колодязного крана - Руднєв, О. М.; Лятуринський, В. О.; Rudnev, A. M.; Liaturynskyi, V. A. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
В роботі проведено аналіз напружень у головних балках мостового колодязного крана. Розглядаються різні види навантаження: підйом із підхопленням, а також навантаження на штангу збоку. Напруження, що виникають у цих випадках, визначені експериментально, теоретично, а також за допомогою програмного забезпечення. Дослідження напруженого стану коробчастих балок кранів із жорстким підвісом різними методами вказують на достовірність методик.
Stress state of the main girders of the overhead ingot-lifting crane
Keywords: колодязний кран; коробчасті балки; методи визначення напружень; тензодатчики; модель; well crane; box beam; stress determination methods; strain gauges; model; 621.874; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.95.0.134