МЕТОД ВИЗНАЧЕННЯ ТРАЄКТОРІЇ ПЕРЕМІЩЕННЯ МОБІЛЬНОГО РОБОТА НА ПЛОЩИНІ СЕРЕД ПЕРЕШКОД - Морозова, Г. В.; Морозова, Г. В.; Morozova, G. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2010)
Запропоновано математичне наповнення алгоритму розрахунку траєкторії переміщення по площині мобільного робота з урахуванням його габаритного кола і перешкод у вигляді фігур, належних цій площині. Математична модель основана на застосуванні елементів теорії R-функцій та віртуальних потенціальних функцій.
МЕТОД ОПРЕДЕЛЕНИЯ ТРАЕКТОРИИ ПЕРЕМЕЩЕНИЯ МОБИЛЬНОГО РОБОТА ПО ПЛОСКОСТИ СРЕДИ ПРЕПЯТСТВИЙ
METHOD FOR DETERMINING OF MOVEMENT TRAJECTORY OF MOBILE ROBOT ALONG THE PLANE AMONG OBSTACLES
Keywords: мобільний робот; трасування шляху; віртуальні потенціальні функції; еквідистанти многокутника; R-функції; мобильный робот; трассировка пути; виртуальные потенциальные функции; эквидистанты многоугольника; R-функции; mobile robot; path tracing; virtual potential functions; equidistant polygon; R-functions; 514.18