Створення цифрового топографічного плану ділянки міста Костянтинівка Донецької області - Голубович, Поліна Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі бакалавра визначено основні теоретичні положення та нормативно-правову базу щодо створення цифрового топографічного плану. Проведено детальну роботу над процесом прив’язки вихідного матеріалу та оцифрування ключових елементів топографічного плану місцевості, що дозволило отримати актуальні геопросторові дані. Практичне значення отриманих результатів полягає в створенні актуального та точного цифрового топографічного плану місцевості в місті Костянтинівка, що є необхідною основою для подальшого просторового планування та управління цією територією.
Keywords: цифровий топографічний план; геоінформаційна система (ГІС); QGIS; оцифрування; векторизація; геопросторові дані