Модернізація причепної підмітально - прибиральної машини для утримання міських вулиць - Вітхен, Роман Юрійович (My University, 2025)
Об’єкт дослідження – причіпна підмітально-прибиральна машина. Мета роботи – проектування робочого обладнання причіпної підмітально-прибиральної машини. Метод дослідження – аналітично-графічний. У кваліфікаційній роботі бакалавра здійснена розробка робочого причіпної підмітально-прибиральної машини. Кваліфікована робота містить обґрунтування актуальності впровадження нової причіпної підмітально-прибиральної машини. Проведений тяговий розрахунок підмітально-прибиральної машини. Виконаний розрахунок конструкції підмітального обладнання і гідрообладнання приводу робочого обладнання машини. Запропоновані розрахунки на міцність елементів конструкції робочого та транспортного обладнання. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях. Обчислено економічний ефект від впровадження розробки.
Keywords: підмітально-прибиральна машина; щітка підмітальна; лоткова щітка; транспортер; безпека; продуктивність; економічна ефективність