Автоматична системи подачі палива в автомобілі - Каплун, Богдан Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі було розглянуто питання керування подачі палива, як подача палива впливає на швидкість обертання двигуна внутрішнього згоряння (ДВЗ). Були одержані математичні моделі усіх складових ДВЗ, складена структурна схема ДВЗ і за допомогою пакета MATLAB+Simulink виконане моделювання системи регулювання подачі палива. Проаналізована робота двигуна при різних законах керування Одержані результати, представлені у вигляді графіків перехідних процесів.
Keywords: двигун внутрішнього згоряння; паливо; система впорскування палива; інжекторні системи; карбюраторні системи; під-регулятор