Порівняльний аналіз методів наземного лазерного сканування та тахеометричної зйомки для створення тривимірної моделі інженерного об'єкта. Частина 2. Побудова тривимірної моделі та порівняльний аналіз методів - Бондаренко, Максим Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Проаналізовано нормативно-правове забезпечення геодезичних робіт і технологічні особливості методів наземного лазерного сканування та тахеометричної зйомки. Досліджено можливості програмного забезпечення для обробки геодезичних даних. Виконано камеральну обробку результатів лазерного сканування і тахеометричної зйомки з побудовою тривимірних моделей інженерного об’єкта. На основі отриманих результатів проведено техніко-економічний порівняльний аналіз методів, що дозволило оцінити їх точність, продуктивність та доцільність застосування.
Keywords: наземне лазерне сканування; тахеометрична зйомка; тривимірна модель; інженерний об’єкт; геодезичні вимірювання; камеральна обробка; хмара точок; порівняльний аналіз