Удосконалення методу оперативного контролю технічного стану автомобілів - Гарш, Отман (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Виконано аналіз методів контролю технічного стану автомобіля. Запропоновано метод використання існуючих сучасних інформаційних технологій для дистанційного моніторингу параметрів технічного стану автомобіля. Показано приклад реалізації розробленого інформаційно-програмного комплексу. Сформовано метод застосування класифікації умов експлуатації автомобілів в інформаційних умовах ITS, який дозволяє дистанційно отримувати інформацію про умови експлуатації транспортних засобів в умовах ITS. Сформована інформаційна система моніторингу стану і умов експлуатації транспортних засобів, описано загальне інформаційне забезпечення системи, а також описані: процеси дослідження і оцінка умов експлуатації транспортних засобів. Крім цього описані засоби оцінювання: типу і стану дорожнього покриття; стану об'єктів транспортної інфраструктури.
Keywords: автомобіль; технічний стан; інформаційні технології; модель; дістанційний моніторинг; умови експлуатації; інформаційно-програмний комплекс