Методи оцінки впливу технічного стану інформаційно-вимірювальної системи на її метрологічну надійність - Луценко, Євген Романович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі бакалавра розглянуто методи оцінки впливу технічного стану інформаційно-вимірювальної системи на її метрологічну надійність. Проведено оптимізацію періодичності калібрування та технічного обслуговування інформаційно-вимірювальної системи на основі аналізу даних про середній час безвідмовної роботи і витрати на експлуатацію, використано методи лінійного програмування для визначення оптимальних інтервалів обслуговування, що знижують витрати та підвищують надійність.
Keywords: відмова; датчик; інформаційно-вимірювальна система; метрологічна надійність; проноз; профілактика; технічна надійність; технічне обслуговування