Дослідження структури і характеристик мехатронних систем підвіски автомобіля - Надолішний, Натан Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета дослідження – підвищення ефективності навчального процесу під час проведення лабораторних занять з дисципліни ««Електричні системи і комплекси транспортних засобів» в умовах дистанційного навчання. Об'єкт дослідження – вивчення устрою та функціонування активних підвісок автомобіля. Предмет дослідження – мехатронні системи на базі пневматичних та гідравлічних підвісок автомобіля. Метод дослідження – органолептичний та інструментальний аналіз технічного стану мехатронних модулів систем підвіски автомобіля. Проведено дослідження устрою та функціонування, структури та характеристик мехатронних систем на базі пневматичних і гідравлічних підвісок автомобілів. Показано основні агрегатні і функціональні відзнаки пневматичних систем типу Airmatic і AAS та гідравлічних систем типу Hydractive і ABC. Складено методичні вказівки до двох лабораторних робіт з дисципліни «Електричні системи і комплекси транспортних засобів», розділу «Мехатронні системи ходової частини автомобіля» за темою «Системи керованих підвісок».
Keywords: транспортний засіб; мехатронна система; електронний блок керування; підвіска автомобіля; амортизаційна стійка