Дослідження шляхів удосконалення технічного обслуговування та ремонту пневматичних підвісок легкових автомобілів. - Коваленко, Кирило Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета і завдання дослідження. Основною метою роботи є розробка заходів та методів для більш досконалого діагностування підвіски сучасних легкових автомобілів шляхом поліпшення технічного обслуговування автомобілів за рахунок застосування сучасного технологічного обладнання. Об'єктом дослідження є коливання підвіски автомобіля. Предметом дослідження є підвіска сучасних легкових автомобілів. Методи дослідження. В роботі використані аналітичні методи дослідження. Дослідження виконані в лабораторії кафедри технічної експлуатації та сервісу автомобілів в ХНАДУ. У дипломної роботі аналіз підвісок сучасних легкових автомобілів, пропоноване спеціалізований пост для діагностування, перевірки та ремонту підвіски. Виконано підбір технологічного встаткування для виконання необхідних технологічних робіт по діагностиці сучасної підвіски. Запропоновано стенд для перевірки технічного стану елементів підвіски, їх зносу и своєчасного технічного обслуговування. Освітлено питання безпеки життєдіяльності на підприємстві. В заключенні виконано техніко-економічна оцінка рішень.
Keywords: РОЗРАХУНОК; ДІАГНОСТИКА; ВСТАТКУВАННЯ; СТЕНД; МАЙДАНЧИК; ПЕРЕВІРКА; ПІДВІСКА; ОБСЛУГОВУВАННЯ; ТЕХНІКА БЕЗПЕКІ