Розробка технології виробництва асфальтобетонної суміші з використанням терполімеру з каталізатором реакції на АБЗ, що реконструюється - Антонюк, Марія (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В роботі виконано аналіз публікацій з питань технологій використання терполімерів із каталізаторами реакції як модифікаторів бітуму, а саме Elvaloy AM та ортофосфорної кислоти. На основі виконаного аналізу та у відповідності із поставленими завданнями обрані необхідні матеріали, розраховані рецепти асфальтобетонних сумішей, розраховано параметри складського господарства асфальтобетонного заводу і його енергетичні потреби. Розроблено технологічну схему виробництва асфальтобетонних сумішей на бітумах з добавкою полімеру класу терполімер з каталізатором реакції на асфальтобетонному заводі та виконано техніко-економічне обгрунтування прийнятої технології. Розроблено заходи з охорони праці та охорони навколишнього середовища на АБЗ.
Keywords: бітум модифікований полімером; терполімер; ортофосфорна кислота; асфальтобетонна суміш; технологічна схема