Удосконалення процесу діагностування систем управління двигуном автомобіля - Погорелов, Олег Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Метою дослідження є удосконалення технології і вибору засобів діагностування системи управління двигуном автомобіля. Об'єктом дослідження є процес управління двигуном автомобіля. Предметом дослідження є технологія діагностування системи управління двигуном автомобіля. Розглянуто сучасні схеми систем управління двигуном автомобіля, їх класифікацію і закони регулювання, відносні особливості, їх переваги і недоліки. Виконано аналіз методів і засобів діагностування систем управління двигунів автомобілів. Виконано удосконалення математичної моделі системи управління двигуном автомобіля і проведено оцінку впливу умов експлуатації автомобіля на роботу його системи управління двигуном. Розглянуто комп'ютерну систему діагностування двигунів автомобілів і запропоновано удосконалення технології діагностування системи управління двигуном автомобіля.
Keywords: автомобіль; система управління двигуном; упорскування; діагностування; тягово-швидкісна характеристика; витрата палива; умови експлуатації