Дослідження електропневматичного приводу зчеплення транспортного засобу категорії М3 - Смоляков, Владислав Валентинович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Мета роботи – дослідження електропневматичного приводу зчеплення транспортного засобу категорії М3. Об’єкт дослідження – електропневматичний привод зчеплення. Предмет дослідження – робочий процес електропневматичного приводу зчеплення транспортного засобу категорії М3. Задачі дослідження: – провести аналіз та визначити особливості компоновки транспортних засобів категорії М3; – провести аналіз приводів зчеплення, які використовуються на транспортних засобах категорії М3; – створити спрощену математичну модель для дослідження електропневматичного приводу зчеплення. В процесі виконання дипломної роботи було проведено аналіз літературних джерел стосовно існуючих та перспективних конструкцій приводів зчеплення, які застосовуються на транспортних засобах категорії М3.
Keywords: транспортний засіб категорії М3; привод зчеплення; електропневматичний клапан; виконавчий механізм