Проблеми водовiдведення пiд час експлуатацiї та ремонту мостових споруд - Більченко, А. В.; Кіслов, О. Г.; Бильченко, А. В.; Кислов, А. Г.; Bilchenko, A.; Kislov, A. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Надійна експлуатація всієї мостової споруди можлива тільки за умов спільної роботи дорожнього одягу і несучих конструкцій, у цьому випадку максимальний вплив на роботу дорожнього одягу має гідроізоляція та водовідведення з неї. За конструктивним рішенням в дорожньому одязі гідроізоляція тільки відгороджує воду від залізобетонних конструкцій, але її необхідно видалити. Для цього застосовують дренажну систему, тому пошуки технічних рішень і технології введення дренажної системи в умовах заморо-жування та відтаювання вимагають подальшого їх відпрацювання.
Проблемы водоотведения при эксплуатации и ремонте мостовых сооружений
Drainage problems in maintenance of bridge structures
Keywords: мостові споруди; експлуатація; ремонт; дорожній одяг; гідроізоляція; водовідведення; мостовые сооружения; эксплуатация; ремонт; дорожная одежда; гидроизоляция; водоотведение; bridge structures; operation; repair; road wear; waterproofing; drainage; 624.21; 10.30977/BUL.2219-5548.2019.86.1.162