Моделювання та аналіз якісних показників функціонування автоматизованих машинних систем змішаної структури - Валюх, Ольга Аркадіївна; Іванишин, Тарас Володимирович; Поберейко, Богдан Петрович; Valyukh, Olga Arkadiivna; Ivanyshyn, Taras Volodymyrovych; Pobereyko, Bohdan Petrovych (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У статті запропоновано побудовані аналітичні моделі й графічні залежності коефіцієнта використання робочого часу та коефіцієнта накладених втрат робочого часу верстатів автоматизованих ліній зі змішаною структурою агрегатування машин і стохастичною тривалістю технологічних операцій. Подано результати дослідження впливу числа технологічних дільниць і паралельно працюючих на них верстатів, параметра стабільності технологічної операції та ємності міжопераційних буферних пристроїв на коефіцієнти завантаження машин і накладені втрати їх робочого часу.
Simulation and analysis of the qualitative indicators of functioning of automated mixed structure machine systems
Keywords: автоматизована лінія; аналітичні моделі; стохастична тривалість; буферний пристрій; параметр стабільності; коефіцієнт завантаження; накладені втрати; automated line; analytical models; stochastic uncertainty; buffer device; stability characteristic; load factor; imposed losses; 674:625.007; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.101.2.7