Управління грошовими потоками підприємства - Нетреба, Федір Іванович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єктом дослідження є грошові потоки підприємств, що функціонують у різних галузях економіки. Метою роботи є дослідження та вдосконалення процесів управління грошовими потоками на підприємствах. Предметом дослідження є процеси та методи управління грошовими потоками підприємств. У процесі дослідження були використані методи: узагальнення та групування; аналіз і синтез; системний і комплексний підходи; графічний метод та математико-економічні методи. Дослідження присвячене аналізу та вдосконаленню управління грошовими потоками підприємств. У першому розділі розглянуто теоретичні основи управління грошовими потоками, включаючи сутність та класифікацію грошових потоків, а також необхідність їх ефективного управління. У другому розділі проведено аналіз основних показників діяльності підприємства, зокрема, економічної та фінансової діяльності. Третій розділ присвячено удосконаленню управління грошовими потоками через використання стратегічного планування та інноваційних підходів до управління ризиками. Висновки роботи містять практичні рекомендації щодо підвищення ефективності управління грошовими потоками для забезпечення фінансової стабільності та конкурентоспроможності підприємств. Практичне значення отриманих результатів полягає в тому, що в тому, що вони можуть бути використані для підвищення ефективності управління грошовими потоками на підприємствах.
Keywords: грошові потоки; ліквідність; фінансова стійкість; рентабельність; фінансовий аналіз; стратегічне планування; інноваційні підходи