Лiтiй-iонний акумулятор - Бажинов, Олексiй Васильович; Бажинова, Тетяна Олексiївна; Нiкiтiн, Станiслав Петрович; Кравцов, Михайло Миколайович; Цехмейстер, Олена Станiславiвна (My University, 2018)
Літій-іонний акумулятор, до складу якого входять послідовно з'єднані між собою блоки, кожний з яких має корпус з електролітом та встановленими у ньому позитивними та негативними електродами, пористі сепаратори, встановлені між електродами, та кришку корпусу з виводами від електродів. При цьому між порами сепаратора утворено середовище у вигляді обмежених елементів простору, наприклад кульок, які містять у собі інертний газ, наприклад аргон під над атмосферним тиском, а оболонка елементів обмеженого простору виконана з легкоплавкого матеріалу, при цьому пори сепаратора за розмірами виконані більшими за розміри іонів літію(Li+), тобто - співвідношення розмірів пор сепаратора (SC) до розмірів іонів літію (SLi+) визначається за виразом: SC>SLi+, де - (SC) - розміри пор сепаратора (нм), (SLi+) - розміри іонів літію (нм).
Keywords: Машиностроение; Машинобудування