Дослідження організації дорожнього руху у м. Полтава - Галагуза, Антон Валерійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об’єкт дослідження - організація дорожнього руху в м. Полтава. Предмет дослідження - вплив організації дорожнього руху на безпеку руху і величину затримки транспортних засобів. Мета роботи – розробка заходів щодо підвищення ефективності організації дорожнього руху на перехресті. Метод дослідження – аналітичний. В роботі проведено порівняльний аналіз схем організації дорожнього руху на перехресті вул. Героїв АТО – вул. Грушевського. Отримані результати – запропоновані заходи щодо поліпшення організації дорожнього руху на перехресті вул. Героїв АТО – вул. Грушевського м. Полтава, а саме: запровадження введення світлофорного регулювання та кільцевого руху. При обох варіантах ступінь небезпечності перехрестя знизився, затримки транспортних засобів для всіх напрямків на перехресті порівняно з нерегульованим перехрестям зменшились. Другий варіант потребує більше капітальних вкладень ніж перший. Розроблені заходи можуть бути використані на практиці при реорганізації дорожнього руху на перехресті вул. Героїв АТО – вул. Грушевського м. Полтава з метою підвищення ефективності організації дорожнього руху на нерегульованому перехресті.
Keywords: перехрестя; транспортна затримка; безпека руху; конфліктні точки