Удосконалення системи доставки продовольчих товарів ВЧ А1939 - Перевал, Олена Федорівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі представлено порядок організації доставки продовольчих товарів до ВЧ А193, історію розвитку військової частини та постановку задачі дослідження. Проведено аналіз методів побудови маршрутів перевезень вантажів. Підготовлено методику формування маршрутів доставки продовольчих товарів методом Кларка-Райта та опис потрібних кроків для поставленої задачі. Охарактеризовано методику визначення матриці найкоротших відстаней. Розраховано дві матриці найкоротших відстаней – без обмежень для руху та коли введено заборону на пересування по деяким участкам. Визначено виграші у пробігу та зформовано пункти об’їзду розвізного маршруту без урахування обмежень руху. Представлено результати формування розвізного маршруту доставки продовольчих товарів з урахуванням обмежень для руху та описані переваги використаного методу в заданих умовах.
Keywords: автомобільний транспорт; вантажні перевезення; відстань доставки; розвізний маршрут; міжміське сполучення