Розвиток наукових основ створення енергоефективних будівельно-дорожніх машин - Хмара, Л. А.; Холодов, А. П.; Khmara, L.; Kholodov, A. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Розглянуто перспективні шляхи вдосконалення будівельно-дорожніх машин. Наведено порівняльні таблиці, що показують розподіл і витрати енергії різних машин у процесі їх експлуатації. Унаслідок аналізу наявних публікацій визначена мета роботи, а саме розроблення теорії створення енергоефективних будівельно-дорожніх машин формуванням гібридних приводів робочих органів і рушіїв з урахуванням наявних і перспективних методів підвищення паливної, екологічної ефективності та надійності машин. Запропоновано класифікацію способів підвищення ефективності БДМ.
Развитие научных основ создания энергоэффективных строительно-дорожных машин
Development of scientific foundations for creation of energy efficient construction and road machines
Keywords: енергоефективність; будівельно-дорожня машина; ККД; енергія; паливо; гібридний привід; энергоэффективность; строительно-дорожная машина; КПД; энергия; топливо; гибридный привод; energy efficiency; road-building machine; efficiency; energy; fuel; hybrid drive; 621.225:69.002.51; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.88.2.24