Розробка моделі вибору програмного інструменту генерації синтаксичних аналізаторів за багатьма критеріями - Борисов, Дмитро Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Проведено аналіз проблеми вибору генератора аналізаторів для предметно-орієнтованих мов програмування; розроблено загальну постановку задачі вибору генератора аналізаторів за багатьма критеріями; проведено аналіз експертних методів прийняття рішень; розроблено метод вибору генератора аналізаторів за багатьма критеріями з використанням нечітких множин; наведено приклад використання розробленого методу вибору генератора аналізаторів за багатьма критеріями.
Keywords: альтернатива; критерій; метод аналізу ієрархій; метод нечітких множин; предметно-орієнтована мова програмування