ПОВЕРХНЕВЕ ЗМІЦНЕННЯ ДЕТАЛЕЙ АВТОМАШИН ТА ТРАКТОРІВ МЕТОДОМ НИЗЬКОТЕМПЕРАТУРНОЇ НІТРОЦЕМЕНТАЦІЇ В ПОРОШКОВОМУ СЕРЕДОВИЩІ - Костик, В. О.; Костик, К. О.; Долженко, А. С.; Kostyk, V. O.; Kostyk, K. O; Dolzhenko, A. S. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2013)
Виконано зміцнення поверхневого шару сталі методом низькотемпературної нітроцементації в макродисперсному карбо- та азотовмісному порошковому середовищі. Обрано та обґрунтовано оптимальні технологічні параметри розробленого процесу хіміко-термічної обробки. Розраховано коефіцієнт дифузії азоту для легованої сталі 40Х при запропонованій обробці.
ПОВЕРХНОСТНОЕ УПРОЧНЕНИЕ ДЕТАЛЕЙ АВТОМАШИН И ТРАКТОРОВ МЕТОДОМ НИЗКОТЕМПЕРАТУРНОЙ НИТРОЦЕМЕНТАЦИИ В ПОРОШКОВОЙ СРЕДЕ
SURFACE HARDENING OF AUTOMOBILES AND TRACTORS PARTS BY METHOD OF LOW-TEMPERATURE CARBONITRIDING IN POWDER MEDIUM
Keywords: низькотемпературна нітроцементація; сталь; дифузійний шар; поверхнева мікротвердість; дифузія азоту; низкотемпературная нитроцементация; сталь; диффузионный слой; поверхностная микротвердость; диффузия азота; low-temperature carbonitriding; steel; diffusion layer; surface microhardness; the diffusion of nitrogen; 621.785.53