Удосконалення технологічного процесу доставки запчастин на підстанції АТ "Полтаваобленерго" - Чипкий, Максим Станіславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – технологічний процес доставки запчастин на підстанції АТ «Полтаваобленерго». Предмет дослідження – вплив параметрів процесу доставки запчастин на ефективність транспортного обслуговування підстанцій АТ «Полтаваобленерго». Мета роботи – удосконалення технологічного процесу доставки запчастин на підстанції АТ «Полтаваобленерго» за рахунок впровадження технологічних рішень. Метод дослідження – математичне моделювання. З метою удосконалення технологічного процесу доставки запчастин на дрібні підстанції Глобинська дільниця АТ «Полтаваобленерго» проведено маршрутизацію перевезень, для роботи на двох розроблених розвізних маршрутах обрано раціональну марку рухомого складу MAN 10.150 та розроблені графіки завозу електротехнічних виробів до кожної підстанції, що забезпечить її своєчасну доставку та дозволить уникнути понаднормативного часу роботи водіїв на маршруті через простої у очікуванні розвантаження автомобіля. Нова схема маршрутизації виявилась більш раціональною за існуючий варіант через зменшення річного пробігу на маршрутах на 416 км. Величина економічного ефекту від впровадження запропонованих заходів з удосконалення технологічного процесу складатиме 26569,5 грн за рік. Результати дослідження можуть бути використані в роботі транспортних відділів енергетичних підприємств та транспортних підприємств при організації транспортного обслуговування енергетичних об’єктів.
Keywords: вантаж; маршрут; постачання; вантажність; тара; сумарні витрати; транспортна робота; ефект