Підвищення зносостійкості трибосполучень іонно-плазмовим покриттям - Щукін, Олександр Вікторович; Мусаєв, Заур Разилович; Shchukin, Oleksandr; Musaiev, Zaur (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Встановлено режим та параметри нанесення іонно-плазмового покриття на поверхню трибосполучень будівельних і дорожніх машин. Встановлено, що іонно-плазмове покриття TiN-Cr2N забезпечує найбільшу зносостійкість зразків, на поверхню яких були нанесені різні види покриттів. Отримано, що для підвищення зносостійкості зразків, виготовлених із загартованої СВЧ сталі 65Г, необхідно використовувати іонно-плазмове покриття ТіN-Cr2N.
Increase in wear resistance of tribo-couplers due to ion-plasma coating
Keywords: знос; зносостійкість; іонно-плазмове покриття; іонне бомбардування; абразив; протизносні властивості; wear; wear resistance; ion-plasma coating; ion bombardment; abrasive; anti-power; 621.878; 10.30977/BUL.2219-5548.2022.99.0.49