Модернізація малогабаритного вантажно-розвантажувального комплексу на самохідному шасі - Бондаренко, Данило Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єктом модернізації є агрегат для механізації вантажно-розвантажувальних робіт з сипучими речовинами. Мета дослідження –: підвищення ефективності роботи малогабаритного вантажно-розвантажувального комплексу на самохідному шасі за рахунок удосконалення механізму навантаження. Запропоновано обладнати агрегат новими більш потужними складовими одним з яких є механізм фрезерно-роторний, який використовується для завантаження сипучих речовин. У науково-дослідному розділі розглянуто питання діагностування редукторів та зубчастих передач. В роботі виконані необхідні розрахунки ланцюгової передачі фрезерно-роторного механізму та профіль зубів зірочки. Виконано техніко-економічні розрахунки і розглянуто питання охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: фрезерно-роторний механізм; вібраційні характеристики; ергономіка; економічна ефективність; землетрус