Розробка середнього автогрейдеру Дз-122 - Костенко, Катерина Миколаївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – автогрейдер середнього типу вагою 12т. Мета роботи – Мета роботи є - удосконалення робочого обладнання автогрейдера середнього типу вагою 12 т (прототип ДЗ – 122). Метод дослідження – аналітично-графічний. Для покращення роботи автогрейдера при поперечному переміщенні ґрунту пропонуються встановлення на нього висувних подовжувачів основного відвала. У кваліфікаційній роботі проведено розрахунки: основних параметрів автогрейдера; тягово-зчіпних властивостей автогрейдера; тяговий розрахунок; кінематичний розрахунок; розрахунок приводу механізму керування; розрахункові положення; розрахунок на міцність елементів конструкції автогрейдера; розрахунок продуктивності; економічний роз рахунок.
Keywords: автогрейдер; висувні подовжувачі; відвал; продуктивність; робоче обладнання