Проектування бетонозмішувача вільного перемішування - Падун, Микита Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломному проекті розглянуто питання підвищення ефективності бетонозмішувача вільного перемішування. Проведено аналіз інформаційних джерел, огляд конструкцій сучасного бетонозмішувального устаткування, вибір основних параметрів змішувача, розрахунки на міцність вузлів і деталей, проектування основних вузлів приводу розглянуто питання охорони праці, визначення економічної ефективності розробки. Модернізація гравітаційного бетонозмішувача проведена за рахунок встановлення додаткових опор, що висуваються, необхідних для стійкої роботи бетонозмішувача.
Keywords: змішувач; бетон; конвеєр; параметри; сили; міцність