Ножовогвинтовий трубозаглиблювач для безтраншейного прокладання лінійно-протяжних комунікаційних об'єктів - Кравець, Святослав Володимирович; Супонев, Володимир Миколайович; Рагулін, Віталій Миколайович; Разарьонов, Леонід Володимирович; Рєзніков, Олександр Олександрович; Лук'янчук, Олександр Петрович; Нечидюк, Анатолій Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Гвинтовий трубозаглиблювач для безтраншейного прокладання лінійно-протяжних комунікаційних об'єктів складається з гвинтового ґрунтопроколюючого робочого органа для безтраншейної прокладки підземних комунікацій. Гвинтовий робочий орган з корпусом жорстко приєднані до нижньої частини ножового робочого органа, закріпленого на підвісці з опорною лижею, з можливістю забезпечення обертового руху від мобільної базової машини через трансмісію. Гвинтовий робочий орган з корпусом шляхом загвинчування формує свердловину з одночасним затягуванням у підземний горизонт лінійно-протяжного об’єкта, який кріпиться до захвату, що міститься з тильної сторони корпусу. Корисна модель належить до будівництва, зокрема до трубозаглиблювачів, і може бути використана для безтраншейного прокладання лінійно протяжних об'єктів.
Keywords: будівництво; трубозаглиблювачі; гвинтовий трубозаглиблювач