Регенерація відпрацьованих мастильних матеріалів - Барун, М. В.; Коверсун, С. О.; Бессмертна, Д. О.; Barun, Marina; Koversun, Svitlana; Bessmertna, Diana (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У роботі розглянуто забруднення навколишнього середовища внаслідок неконтрольованих скидів мастильних матеріалів у природні об’єкти та запропоновано методи зниження забруднення. Стаття має аналітичний характер та базується на оглядовому методі дослідження. Об’єктом вивчення є вплив нафтопродуктів на довкілля та регенерація й перероблення відпрацьованих мастильних речовин фізичними, хімічними та комбінованими методами.
Regeneration of used lubricants
Keywords: відпрацьовані моторні оливи; нафтопродукти; перероблення; регенерація; навколишнє середовищ; used motor oils; petroleum products; processing; regeneration; environment; 502:665.6+621.899; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.105.0.46