Управління персоналом підприємства : навчальний посібник : для здобувачів вищої освіти спеціальності D3 «Менеджмент» - Криворучко, О. М.; Водолажська, Т. О. (ФОП Панов А. М., 2025)
Освітній компонент «Управління персоналом» належить до циклу обов'язкових дисциплін підготовки бакалаврів з галузі знань D «Бізнес, адміністрування та право» спеціальності D3 «Менеджмент». Посібник складено відповідно до робочої програми з дисципліни. Особливу увагу приділено таким найбільш важливим аспектам управління персоналом підприємства, як: сутність та зміст управління персоналом в сучасному менеджменті підприємств; висвітлено питання формування трудового колективу підприємства, його кадрової політики та стратегії управління персоналом; кадрове планування, набір та відбір кадрів; адаптація персоналу; оцінка та його атестація і ін. Значну частину матеріалу наведено у вигляді схем та таблиць. Для більш глибокого усвідомлення теоретичних аспектів запропоновані запитання для самоконтролю та тестові запитання. Посібник призначений також для здобувачів економічних спеціальностей закладів вищої освіти, викладачів, аспірантів, а також підприємців, керівників і фахівців, що цікавляться питаннями управління персоналом підприємства.
Keywords: управління персоналом; НR-менеджмент; менеджмент персоналу; стратегічне управління; кадровий менеджмент; 331.108