Розробка гусеничного крана вантажопідйомністю 23 т - Самойлов, Данило Денисович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У даній роботі запропоновано методика проектування гусеничного крана проміжної вантажопідйомністю Об’єкт дослідження – гусеничний кран. Мета роботи – розробка методики проектування гусеничного крану проміжної вантажопідйомності. Метод дослідження – аналітично-графічний. У роботі запропонована методика проектування гусеничного крану проміжною вантажопідйомністю. Методика включає вибір масових і геометричних параметрів, розрахунок вантажопідйомного механізму, розрахунок механізму пересування, розрахунок механізму обертання крана, розрахунок стійкості. Розглянуто заходи щодо охорони праці. Виконано економічне обґрунтування проекту.
Keywords: кран; виліт; гусеничний; вантажна; характеристика; стріла