Автоматизований розрахунок гофрованих дорожніх водопропускних труб - Суходольська, Олена Валеріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – розрахунок дорожніх водопропускних труб. Мета роботи – виконати автоматизацію розрахунку гофрованих дорожніх водопропускних труб. Методи дослідження – аналіз методів розрахунку гофрованих дорожніх водопропускних труб, методи об’єктно-орієнтованого програмування. На даний момент проблема автоматизованого розрахунку гофрованих дорожніх водопропускних споруд є актуальною. У роботі проведено аналіз розрахунків максимальної витрати води у сучасних системах автоматизованого розрахунку, та зроблено висновок про актуальність автоматизованого розрахунку гофрованих дорожніх водопропускних споруд. Розглянуті діючі українські методики розрахунку максимальної витрати води. Розроблено алгоритм та програмний код автоматизації розрахунку гофрованих дорожніх водопропускних труб. Створено інтерфейс програми автоматизації розрахунку гофрованих дорожніх водопропускних труб.
Keywords: автоматизація розрахунків; алгоритм; номограма; дигіталізація; гофрована дорожня водопропускна труба