Підвищення економічної ефективності діяльності автотранспортного підприємства - Колчева, Вікторія Євгенівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – економічна ефективність діяльності автотранспортних підприємств. Предмет дослідження – механізми та методи підвищення ефективності діяльності автотранспортних підприємств. Мета роботи – розвиток науково-методичних засад і розробка практичних рекомендацій щодо підвищення ефективності діяльності автотранспортних підприємств. Наукова новизна роботи полягає у розвитку теоретико-методичних засад підвищення економічної ефективності діяльності підприємства на ринку автотранспортних послуг шляхом розробки матричної моделі її визначення. Практична значущість роботи для автотранспортних підприємств полягає у можливості підвищення економічної ефективності суб’єкта господарювання за рахунок використання фінансових моделей придбання активів, зокрема, лізингу. Результати роботи оприлюднено на Міжнародній науково-практичній конференції здобувачів вищої освіти і молодих вчених «Сучасні напрямки розвитку менеджменту та економіки в умовах VUCA-світу», ХНАДУ, 2024.
Keywords: ефективність; автомобільний транспорт; вантажні перевезення; лізінг