Методичні основи оцінки соціально-орієнтованих заходів поліпшення організації праці - Василичев, Д. В.; Трифонов, Г. Ф.; Капліна, О. Г. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2012)
У статті розглянуто необхідність визначення економічних і соціальних результатів впровадження заходів щодо вдосконалення організації праці на основі декомпозиції кінцевого результату за його функціональними складовими з врахуванням економічних втрат, що обумовлені негативними соціальними чинниками. Запропоновано методичний підхід з впровадження соціально орієнтованого варіанту заходів з удосконалення організації праці.
Keywords: економічний ефект; організація праці; соціальні втрати; порівняння; соціально-економічна ефективність; відвернена шкода; economic effect; labour organization; comparison; social and economic feasibility; the irreversible negative effect; 336.6